Safranlı Kremalı Makarna

Safranlı Kremalı Makarna

Nov 12, 2024

Safranlı Kremalı Makarna Tarifi Güzel akşam yemeği için, safran aromalı leziz kremalı makarna tarifi.

Malzemeler (4 Kişilik):

  • 500 gram makarna (Tercihen spagetti)
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı ince doğranmış arpacık soğanı
  • 3/4 su bardağı(150 ml) krema
  • 8-10 tel safran (Bir tutam iri tuzla birlikte havanda ince bir toz haline getirilmiş)
  • Yarım çay kaşığı taze limon suyu
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 5-6 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
  • Tuz ve karabiber (damak tadına göre)
  • İnce kıyılmış maydanoz

Yapılışı:

  1. Tencereye suyu ve bir miktar tuz ekleyerek suyu kaynatın.
  2. Orta boy bir tavada, orta-kısık ateşte tereyağını eritin.
  3. Sarımsağı bütün halde tavaya ekleyin ve aromanın yağa geçmesi için yaklaşık 15-20 saniye çevirerek kavurun. Sarımsağın yanmamasına dikkat edin.
  4. Su kaynadığında, makarnayı tencereye ekleyip paketindeki talimatlara göre pişirin.
  5. Tavaya doğranmış arpacık soğanını ekleyin ve sürekli karıştırarak 1,5-2 dakika, yumuşayıp şeffaflaşana kadar pişirin (kahverengileşmemesine dikkat edin).
  6. Kremayı tavaya ekleyin ve orta-kısık ateşte 2-3 dakika kadar kaynatmadan pişirin, koyulaşmaya başlayacaktır. Ardından limon suyunu ve toz haline getirilmiş safranı ekleyip karıştırın.
  7. Makarnanın haşlama suyundan yarım su bardağı kadar ayırın ve makarnayı süzün.
  8. Haşlanmış makarnayı tavaya ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Sosun kıvamını ayarlamak için makarna suyundan çeyrek ile yarım su bardağı kadar ekleyebilirsiniz.
  9. Sarımsağı tavadan çıkarın ve parmesan peynirini ekleyip karıştırın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpin ve sıcak servis edin.

Afiyet olsun.