Safranlı Kremalı Makarna Tarifi
Güzel akşam yemeği için, safran aromalı leziz kremalı makarna tarifi.
Malzemeler (4 Kişilik):
- 500 gram makarna (Tercihen spagetti)
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı ince doğranmış arpacık soğanı
- 3/4 su bardağı(150 ml) krema
- 8-10 tel safran (Bir tutam iri tuzla birlikte havanda ince bir toz haline getirilmiş)
- Yarım çay kaşığı taze limon suyu
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
- 5-6 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
- Tuz ve karabiber (damak tadına göre)
- İnce kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
- Tencereye suyu ve bir miktar tuz ekleyerek suyu kaynatın.
- Orta boy bir tavada, orta-kısık ateşte tereyağını eritin.
- Sarımsağı bütün halde tavaya ekleyin ve aromanın yağa geçmesi için yaklaşık 15-20 saniye çevirerek kavurun. Sarımsağın yanmamasına dikkat edin.
- Su kaynadığında, makarnayı tencereye ekleyip paketindeki talimatlara göre pişirin.
- Tavaya doğranmış arpacık soğanını ekleyin ve sürekli karıştırarak 1,5-2 dakika, yumuşayıp şeffaflaşana kadar pişirin (kahverengileşmemesine dikkat edin).
- Kremayı tavaya ekleyin ve orta-kısık ateşte 2-3 dakika kadar kaynatmadan pişirin, koyulaşmaya başlayacaktır. Ardından limon suyunu ve toz haline getirilmiş safranı ekleyip karıştırın.
- Makarnanın haşlama suyundan yarım su bardağı kadar ayırın ve makarnayı süzün.
- Haşlanmış makarnayı tavaya ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Sosun kıvamını ayarlamak için makarna suyundan çeyrek ile yarım su bardağı kadar ekleyebilirsiniz.
- Sarımsağı tavadan çıkarın ve parmesan peynirini ekleyip karıştırın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpin ve sıcak servis edin.
Afiyet olsun.